Lansarea volumului Solaris, de Stanisław Lem - Salonul Internațional de Carte Bookfest

28 mai 2014
Editura Paladin vă invită la lansarea volumului Solaris, de Stanisław Lem. 

Evenimentul se va desfășura la scena pavilionului C4 (Institutul Polonez), din cadrul Bookfest, sâmbătă, 31 mai, de la ora 17:00. 

Participă: Cristian Tudor Popescu – scriitor, jurnalist, critic de film; Constantin Geambașu – traducătorul cărții Moderator: Diana Marin-Caea, redactor-șef al Editurii Paladin.
solaris_tipar-web-v1
----------------------- Când doctorul în psihologie Kris Kelvin ajunge pe planeta Solaris pentru a studia oceanul care îi acoperă suprafaţa, este şocat să întâlnească acolo întruparea femeii iubite, care s-a sinucis cu mulţi ani în urmă, pe Pământ. Iar Kelvin nu este singurul cercetător care înfruntă amintiri dureroase. E oare posibil ca oceanul solarisian să fie o enormă structură neuronală, capabilă să extragă amintirile pământenilor şi să le dea formă concretă? Solaris este un roman despre imposibilitatea comunicării dintre om şi speciile non-umane, capodopera unuia dintre cei mai cunoscuţi scriitori ai genului provenind din afara spaţiului anglo-saxon.
Pentru că... ... Solaris depăşeşte graniţele literaturii SF, fiind o capodoperă a literaturii universale. ... Stanisław Lem a dovedit că literatura SF de foarte bună calitate se poate scrie şi în alte limbi decât engleza. ... Editura Paladin, la aproape o jumătate de secol de la prima versiune în limba română a celebrului roman, propune o nouă traducere, aparţinându-i lui Constantin Geambaşu.
Michael Haulică
Vă recomandăm şi