Concurs: Fundația de Isaac Asimov

07 iulie 2014
fundatia-produs_imagine
Săptămâna SF la Paladin debutează cu un concurs special, la care oferim un exemplar din romanul care a pus bazele celebrei serii Foundation, singura serie câștigătoare a premiului Hugo pentru "Best All-Time Series" în 1966.
Hari Seldon prezice prăbuşirea Imperiului Galactic şi instaurarea unei ere de barbarie care va dura treizeci de milenii. Cu ajutorul colaboratorilor săi, Seldon înfiinţează Fundaţia Enciclopediei Galactice, a cărei misiune este să salveze cunoştinţele a 12 000 de ani de evoluţie. Fundaţia este exilată pe Terminus, o planetă de la marginea Galaxiei, de unde se implică mersul istoriei, transformând ştiinţa în religie, iar savanţii în preoţi care s-o răspândească în lumile Imperiului.
Alături de  Robert A. Heinlein și Arthur C. Clarke, Isaac Asimov este considerat unul dintre Marii Trei autori de science fiction ("The Big Three"). Autor prolific a peste 500 de cărți și 90.000 de scrisori și articole, Asimov este cunoscut în special pentru seria Fundația (în traducerea lui Mihai-Dan Pavelescu la editura Paladin).
Tot ce trebuie să faceți pentru a intra în posesia cărții este să răspundeți în secțiunea de comentarii a acestui articol la întrebarea:
Cum se numește știința întemeiată de Hari Seldon în romanul Fundația de Isaac Asimov?
Termen limită: 13 iulie, ora 23:59. Câștigătorul va fi anunțat luni, 14 iulie, pe pagina de Facebook Paladin.
Mult succes!
 
 
 
 
Vă recomandăm şi