Joi raid cu Ana-Veronica Mircea: Întrebări pentru „Words of Radiance” (episodul 2)

22 iunie 2017
Joi raid cu Ana-Veronica Mircea: Întrebări pentru „Words of Radiance” (episodul 2)

Un alt personaj a cărui soartă stârneşte curiozitatea e, fireşte, Kaladin. Kaladin, care, în loc să devină chirurg, aşa cum visa tatăl său, ajunge soldat, şi încă unul destul de îndemânatic, ingenios şi curajos ca să ucidă un Cristalpurtător. Kaladin, crunt dezamăgit de Amaram, luminlord vestit pentru nobleţea firii sale, căruia i-a salvat viaţa şi care îl transformă în sclav ca să-şi  însuşească o Cristalsabie şi o Cristalarmură ce nu i se cuvin. Kaladin, supranumit cel Binecuvântat de Furtună,  pe care o mare furtună nu-l poate ucide, pentru care Lumina de Furtună e panaceu şi sursă de puteri nebănuite, care are un spren al său…

Sursa imaginii

 

Kaladin, spectaculos eliberat din sclavie după ce, la fel de spectaculos, îi salvează din încercuirea parshendilor pe Dalinar şi Adolin şi pe puţinii lor oşteni încă în viaţă. Kaladin, ridicat peste noapte la rangul de comandant al gărzii lui Dalinar.

Oare va reuşi să se impună printre trufaşii ochi-luminoşi? Va izbuti să-l apere pe Dalinar de uneltirile lui Sadeas şi ale altor înalţi prinţi alethi? Dar, mai presus de toate, va fi în stare să-l apere de temutul Asasin în Alb, trimis de regele din Kharbranth să-i ia viaţa?

Vă recomandăm şi