CULOAREA NEGRU-ÎNCHIS EXISTĂ

de ROIS ROGER acum 2 ani

Jim Thompson a fost un autor american de romane noir atât de sumbre, încât se numără printre autorii preferaţi ai lui Stehpen King. Pentru mine, acesta a fost un motiv suficient să mă determine să citesc “Ucigaşul din mine”, şi rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor.

Romanul a apărut în 1952, perioadă în care genul noir era extrem de apreciat (şi) în America. A ajuns să fie considerat unul dintre cele mai bune romane noir scrise vreodată, autorul fiind comparat cu scriitori de calibrul lui Hammett sau Chandler, şi a ajuns să fie ecranizat de două ori, în 1976 şi apoi în 2010.

Acţiunea este povestită la persoana întâi, din perspectiva lui Lou Ford, personajul principal al romanului. El este ajutorul de şerif, în vârstă de 29 de ani, dintr-un orăşel texan.

Nu are prea multe lucruri de făcut, profesional vorbind, trebuind să se ocupe doar de mărunţişuri precum încăierări între beţivi sau alungarea vagabonzilor din oraş. De aceea, este plictisit.

Aparent, se încadrează perfect în societate, având  o relaţie suficient de stabilă încât lumea să aştepte deja următorul pas, fiind sociabil în limite normale şi făcându-şi treaba fără probleme.

Citeşte în continuare aici.

Vă recomandăm şi