Esența scriitoricească a lui Ray Bradbury în „Omul ilustrat”

de ANCA ZAHARIA acum 1 an

Nu îl citisem încă pe Ray Bradbury când am văzut filmul bazat pe cartea Fahrenheit 451, deși despre carte știam de multă vreme și care era pe o listă literalmente interminabilă de cărți pe care e musai să le citesc în această viață. Eh, cu cartea aia n-am reușit, mă consolez cumva penibil că poate îmi ajunge că am văzut filmul, dar știu că nu-i adevărat.

Însă! Am reușit să citesc Omul ilustrat, carte ce reunește 18 povestiri legate între ele într-un mod tare interesant și scrisă de același autor, așa că pot spune, totuși, că știu ce-i cu Ray Bradbury și cum mi-a plăcut mie cartea asta și cum a fost ea chiar ceea ce nu mă așteptam să fie și cum, într-un fel, pot crede că-mi pot da cu părerea în legătură cu stilul autorului care a fermecat generații.

Prima variantă a The Illustrated Man a apărut în 1951, după care a fost reînnoită de către autor în 1979. La noi a apărut la Paladin, parte a Grupului Editorial Art, în 2016, cu o copertă interesantă și de efect care, după mine, arată mai bine decât coperta ediției princeps.

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi