Bestsellers Paladin 2019

04 decembrie 2019
Bestsellers Paladin 2019

Pentru Paladin, anul 2019 a însemnat 19 noutăți editoriale, 5 ediții ale clubului de carte, nenumărate interacțiuni cu cititorii la unele dintre cele mai importante evenimente de profil: Final Frontier, Comic Con, Bookfest, Gaudeamus și nu numai.

 

Dacă sunteți curioși care au fost cele mai căutate titluri de la Paladin în 2019, iată un top 10 bestsellers: 

 

1. Povestea Slujitoarei | ediție tie-in, Margaret Atwood (traducere din limba engleză și note de Diana Marin-Caea)

 

Publicată pe site-ul Paladin în 2017, distopia Povestea slujitoarei, movie edition, a fost de la început unul dintre bestseller-uri datorită serialului de succes cu același nume de pe HBO. După cum o arată și topul, continuă să rămână cea mai căutată carte atât online, cât și offline. Tocmai de aceea anul acesta, la Gaudeamus, câteva Slujitoare au ieșit din poveste ca să-și întâlnească cititorii. Dacă ați fost la târg, probabil le-ați văzut plimbându-se prin Pavilionul B2. 

 

Premiul Arthur C. Clarke

 

Sinopsis: Guvernul noii republici Galaad abrogă aproape toate drepturile femeilor, tratându-le pe cele capabile de procreare, cum este cazul lui Offred, ca proprietate a clasei conducătoare. Femeile sunt îndoctrinate prin reeducare silită, într-o viziune despre lume care amintește de Vechiul Testament. Bântuită încă de amintirea vieții de dinaintea instaurării regimului teocratic, când avea o familie, Offred se luptă să facă față realității înspăimântătoare.

 

2. Metro 2034, Dmitri Gluhovski (traducere din limba engleză de Laura Ciobanu), continuarea altui bestseller: Metro 2033

 

În curs de apariție: Metro 2035 (în acest moment, probabil cea mai așteptată carte de la Paladin smiley)

 

Sinopsis: Anul 2034 îi găsește pe supraviețuitorii catastrofei nucleare tot în tunelurile moscovite. La suprafață nu poate încă trăi, iar în subteran coșmarurile au prins viață – creaturi stranii devorează tot ce le iese în cale, un virus incurabil amenință să pună stăpânire pe întregul metrou, iar oamenii încept să piardă lupta cu monștrii din ei. În peisajul apocaliptic câteva suflete naive încă mai cred în miracole.

 

3. Assassin's Creed (#1). Renașterea, Oliver Bowden (traducere din limba engleză de Matei Sâmihăian) - roman bazat pe jocul de succes Assassin's Creed.

 
Sinopsis: Trădat de familiile conducătoare din Italia, Ezio începe să se pregătească pentru a deveni asasin. Ajunge astfel să fie atras în războiul secret dintre Ordinul Asasinilor și Ordinul Templierilor, care are drept scop obţinerea Mărului Edenului, un artefact ce poate controla mințile oamenilor, provenit de la o civilizație străveche, superioară tehnologic.
 
4. Cronicile oraşelor flămânde #1. Mașinării infernale, Philip Reeve (traducere din limba engleză de Mihai-Dan Pavelescu) - cartea întâi din Cronicile oraşelor flămânde

 

În pregătire la Paladin - volumul 2 - Aurul prădătorului (titlu provizoriu).

 

Sinopsis: Într-un viitor postapocaliptic, lumea este un teren de vânătoare pe care orașele - mașinării infernale pe roți - își dispută supremația, înghițindu-se unele pe altele. În Londra mecanizată din care n-a ieșit niciodată, Ucenicul Istoric Tom visează să devină un erou, însă adânc în pântecele metropolei sale, Hester Sahw face prima mișcare într-o luptă pe viață și pe moarte. Deși nu vrea decât să se răzbune, ea înțelege că, de fapt, și-a asumat o responsabilitate mai mare și descoperă că dragostea și aventura pot fi la îndemâna oricui. Trebuie doar să învețe să aibă încredere în oameni.

 

5. Assassin’s Creed (#2). Frăția, Oliver Bowden (traducere din limba engleză de Mihai-Dan Pavelescu) - volumul doi din seria de succes Asassin's Creed

 

Sinopsis: Prezicerile mărului nu puteau fi schimbate, fiindcă el arăta viitorul așa cum avea să fie și nimeni nu-l putea modifica, tot așa cum nimeni nu putea modifica trecutul.

 

Roma, cândva măreață, zace în ruine. Orașul este sufocat de mizerie și degradare, iar locuitorii săi trăiesc asupriți de nemiloasa familie Borgia. Un singur om îi poate elibera de tiranie: Ezio Auditore, Maestrul Asasin.

 

6. Assassin’s Creed (#3). Cruciada secretă, Oliver Bowden (traducere din limba engleză de Mihai-Dan Pavelescu) - volumul trei din seria Asassin's Creed

 

Sinopsis: Lupta pentru putere nu a fost niciodată mai înverșunată ca acum, când nouă inamici amenință pacea căutată de Asasini, nouă ținte... nouă vieți pentru una singură. Destinul lui Altair este să folosească puterea promisă de Mărul din Eden pentru a învinge în conflictul străvechi dintre Asasini și Templieri.

Deoarece Asasinii puteau să vadă lumea așa cum era cu adevărat, pentru ei totul era posibil, totul era îngăduit.

 

7. Furia de Fier, Pierce Brown (traducere din limba engleză de Laura Ciobanu) - prima parte a unei noi trilogii marca Pierce Brown

 

Sinopsis: Războiul lumilor pare fără sfârșit. La zece ani de la începerea revoltei Culorilor Inferioare împotriva dominației Auriilor, Sistemul Solar este în continuare măcinat de intrigi și lupte. În noua lume a Secerătorului, eliberată de jugul unei clase opresoare, pacea este prețul ce se cere plătit. Prin urmare, se impune o alegere: libertatea într-un haos permanent sau pacea într-o lume nedreaptă?

 

8. Portalul îngerilor, Richard Morgan (traducere din limba engleză de Petru Iamandi) - a doua carte din seria Takeshi Kovacs

 

Un nou corp. O nouă aventură. La treizeci de ani după evenimentele din Carbon modificat, Takeshi Kovacs este angajat în calitate de consilier militar pentru a pune capăt revoluției care face ravagii pe planeta Sanction IV. Însă în planul inițial intervine un misterios și prețios artefact marțian care poate reprezenta sfârșitul umanității sau începutul unei noi ere. 

9. Cuvinte despre Lumină (#1). Câmpiile Sfărâmate, Brandon Sanderson (traducere din limba engleză de Ana-Veronica Mircea) - cartea a doua din „Arhiva luminii de furtună”

 

Premiul David Gemmell Legend

 

Sinopsis: Nu toți sclavii sunt sortiți unei vieți de sclavie, iar Kaladin este cel mai bun exemplu. După recăpătarea libertății, el își dă seama că puterile îi sunt mai mari decât credea, dar la fel și responsabilitățile primite odată cu titlul de căpitan al gărzii regale. Nu este simplu să aperi corona când capetele încoronate cad sub tăișul sabiei Asasinului Alb, care anunță întoarcerea Pustiitorilor și a Devastării. Shallan, singura care înțelege semnele acelea, își asumă misiunea de a străbate Câmpiile Sfărâmate în căutarea unei salvări.

 

10. Roboții II. Cavernele de oțel, Isaac Asimov (traducere din limba engleză de Nicoleta Vuțescu) - a doua carte din seria clasică SF Roboții

 

Sinopsis: Urbanizarea Pământului e completă. Oamenii trăiesc în aglomeratele oraşe subterane, departe de lumina soarelui. Spaţialii, coloniştii Galaxiei, s-au întors pe Pământ, iar roboţii pe care i-au adus cu ei încep să ocupe locurile de muncă ale pământenilor revoltaţi. O crimă zguduie Oraşul Spaţial şi detectivul Elijah Baley se vede nevoit ca pentru anchetarea cazului să facă echipă cu un robot. Dar parteneriatul lor poate fi periculos acum, când relaţiile dintre pământeni şi spaţiali sunt mai tensionate ca niciodată. 

 

Recomandări (125) Interviuri (2) Noutăți (32) Titluri în focus (138) Evenimente (13) Topuri (9) Clubul de lectură Paladin (61) Concursuri (14)
header blog Watchmen
Club de carte Paladin #55: Watchmen, Alan Moore & Dave Gibbons de Liviu Szoke 24 aprilie 2024
Cuvintele de laudă sunt de prisos pentru ROMANUL GRAFIC despre care am discutat la final de lună martie în cadrul Clubului de carte Paladin, ediția cu...
Mai multe
recenzie Corabia zeiței Ishtar
Club de carte Paladin #54: Corabia zeiței Ishtar, Abraham Merritt de Liviu Szoke 27 martie 2024
Finalul (sau aproape finalul) lunii februarie ne-a adus la club spre a fi disecată o poveste fantasy clasică, una care anul acesta își serbează frumoa...
Mai multe
recenzie Takeshi Sum
Club de carte Paladin #53: Takeshi Sum, Richard Morgan de Liviu Szoke 26 februarie 2024
Finalul de lună ianuarie a lui 2024 ne-a adus sub „nemiloasa” lupă un SF noir/ cyberpunk/ thriller somptuos și alert, adică al treilea volum al seriei...
Mai multe
Toate drepturile rezervate © Grupul Editorial ART