Joi raid: 3 romane SF despre Lună la Paladin

12 octombrie 2017
Joi raid: 3 romane SF despre Lună la Paladin

> Cel publicat….

Luna este o doamnă rea de Robert A. Heinlein

 

Romanul câștigător al premiului Hugo este considerat pur şi simplu cea mai bună prezentare a vieții într-o colonie selenară din science-fictionul mondial.

Pentru cei care nu l-au citit încă: Luna este o colonie terestră de succes, dar a cărei independență este limitată de guvernul pământean; coloniștii se revoltă finalmente, ca o paralelă a Războiului de Independență al SUA.

 

> Cel la care se lucrează…

Seveneves de Neal Stephenson

 

Teoretic vorbind, Luna nici măcar nu există în paginile acestei cărți, pentru că pur şi simplu ea explodează în prima fază a romanului și declanșează apocalipsa.

Nominalizat la Hugo, Seveneves (aproximativ Șapteve – adică Șapte Eve, dar fiind în original și un palindrom) a fost învins de Al cincilea anotimp (pe care-l veți citi în curând tot la Paladin), însă a fost distins cu premiul Prometheus – înființat în 1982 pentru a-i încuraja pe scriitorii de science-fiction ale căror cărți examinează înțelesul libertății. 

 

> Cel despre care nu pot să vorbesc (încă)…

??????? de ??????

 

Este în lectură, n-a fost publicat deocamdată nicăieri în lume, drepturile pentru cinematografie au fost deja vândute, autorul este cunoscut, acțiunea se petrece pe Lună în viitorul apropiat… aveți toate indiciile smiley Stay tuned (sau rămâneți aproape)!

 

Mihai-Dan Pavelescu

Vă recomandăm şi