Joi raid cu Ana-Veronica Mircea: Întrebări pentru „Words of Radiance” (episodul 3)

29 iunie 2017
Joi raid cu Ana-Veronica Mircea: Întrebări pentru „Words of Radiance” (episodul 3)

Frate al unui rege asasinat al cărui urmaş nu se ridică la înălţimea părintelui, Dalinar, supranumit Ghimpele Negru pentru faptele sale de arme din tinereţe, e un alt personaj remarcabil, în pielea căruia cititorul se simte tentat  să intre. Va izbuti să-l înfrângă pe vicleanul Sadeas? Se va putea  folosi de straniile sale viziuni ca să-şi salveze poporul, ţara şi lumea de  Furtuna Eternă, de Adevărata Devastare, de Noaptea Suferinţelor? Va reuşi să găsească o nouă generaţie de Cavaleri Radianţi?

 

 

Şi ce roluri le rezervă soarta fiilor săi? Lui Adolin, pe cât de curajos şi de chipeş, pe atât de de nestatornic în relaţiile cu tinerele din înalta societate? Şi lui Renarin, pe cât de bine intenţionat, pe atât de plăpând?

Dar Navani, văduva fostului rege? Cum se va sfârşi povestea ei de dragoste cu Dalinar? Şi care va fi destinul fiului ei, prăpăstiosul şi influenţabilul rege Elhokar? Dar fiica ei, Jasnah? Va reuşi să convingă omenirea că docilii parshi, sclavii ideali, sunt cei care îi pun existenţa în cel mai mare pericol?

Vă recomandăm şi