Zeii în ploaie. Cărți de Neil Gaiman și James Lee Burke la Gaudeamus

21 noiembrie 2014
Zei-americani-TIPAR
Captivant încă de la primele pagini prin calităţile sale stilistice – care i-au asigurat deja un loc pe rafturile de literatură clasică –, romanul lui Neil Gaiman ne poartă într-o călătorie iniţiatică de-a lungul şi de-a latul Americii, acolo unde zeii tuturor mitologiilor se regăsesc sub aparenţa oamenilor obişnuiţi şi se amestecă în existenţa acestora. La fel ca într-o epopee greacă, Neil Gaiman evocă dragostea şi sacrificiul de sine, prietenia statornică şi războiul – un război între vechii zei şi noii zei, cei ai cărţilor de credit şi ai autostrăzilor, ai internetului şi ai telefonului, ai radioului şi ai televiziunii.
Vino la standul Paladin de la Gaudeamus să descoperi universul lui Neil Gaiman prin volumul Zei americani, în traducerea lui Liviu Radu, un text revizuit de autor cu o introducere la ediția aniversară. Volumul va fi lansat în prezența scriitorului Oliviu Crâznicsâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 14 la standul Paladin (parter, nr. 32). Alături de volumul proaspăt ieșit de la tipar vă așteaptă celelalte cărți semnate de Neil Gaiman: Oceanul de la capătul aleii, Coraline și Pulbere de stele.
Ploaia electrica rasklop korice
Detectivul Dave Robicheaux din New Orleans trebuie să poarte mai multe bătălii: a luptat cândva în Vietnam, iar acum urmăreşte criminali şi se războieşte cu propria dependenţă de alcool. Într-un moment în care poliţistul se simte complet dezorientat după ce a pierdut dragostea soţiei sale, un condamnat la moarte îl avertizează că a intrat în vizorul unui ucigaş. În plus, Dave Robicheaux este silit să intre în lumea traficanţilor de droguri şi de arme pentru a rezolva cazul unei prostituate ucise. Însă nu se confruntă doar cu răufăcătorii, ci şi cu fantomele trecutului, care încă îl bântuie, şi cu câteva suflete pierdute, imagini în oglindă ale propriilor demoni.
Pentru prima dată în limba română, Ploaia electrică este primul volum dintr-o amplă serie semnată de James Lee Burke, la Paladin în traducerea Oanei Chițu. Fiți alături de noi la lansarea volumului alături de traducătoare și de Horia Nicola Ursu, coordonatorul seriei Crime/Noir la Paladin – ora 14.30 la standul Paladin (parter, nr. 32). În cadrul evenimentului va fi prezentată și noua colecție Paladin Black Pocket.
Vă recomandăm şi