China Miéville, nominalizat la diverse premii literare

09 aprilie 2013
China Miéville, autorul volumului Regele Şobolan, aflat în curs de apariţie la Editura Paladin, în traducerea lui Mircea Pricăjan, este nominalizat la două importante premii literare cu alte creaţii apărute în cursul anului trecut.
China Miéville este nominalizat la Premiul Andre Norton pentru YA cu Railsea şi a fost nominalizat la premiile BSFA 2012, secţiunea de proză scurtă, cu Three Moments of an Explosion, câştigătorul acestei secţiuni fiind Ian Sales.
China Mieville
China Miéville (n. 1972) este un scriitor britanic care a debutat în 1998 cu romanul Regele Şobolan. Părăseşte curând abordarea dark fantasy – horror, devenind unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori de New Weird. A cucerit publicul şi juriile marilor premii cu Trilogia Noul Crobuzon.
Publică în fiecare an câte un roman şi este nelipsit din listele cu nominalizări la marile premii de SF şi fantasy. Are în palmares şapte premii Locus, trei Arthur C. Clarke, două British Fantasy, câte un premiu Hugo, World Fantasy, British SF şi premii pentru cel mai bun roman străin cucerite în Spania, Franţa şi Germania.
În curând, la Editura Paladin, vor fi publicate romanele Kraken (2010 – Premiul Locus 2011) şi Embassytown (2011 – Premiul Locus 2012).
Vă recomandăm şi