• Fântânile Paradisului

Fântânile Paradisului

Arthur C. Clarke

Preţ: 34 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Autor distins cu premiile SFWA Grand Master, Hugo, Nebula, Locus, British SF

O staţie orbitală legată de Terra printr-o reţea de cabluri, de-a lungul căreia un ascensor de proporţii nemaiîntâlnite ar transporta în spaţiu oameni şi materiale fără riscuri, la un cost mult inferior celui practicat de operatorii rachetelor convenţionale – iată o invenţie care ar inaugura o nouă eră spaţială. În  secolul al XXII-lea, Vannevar Morgan, cel mai bun inginer al vremurilor sale, care a legat deja Europa de Africa prin Podul Gibraltar, îşi dedică întreaga existenţă realizării acestui proiect. 
Are însă de înfruntat o problemă spinoasă: singurul amplasament potrivit pentru ascensor se află în vârful unui munte sacru, loc de rugăciune pentru călugării unui străvechi ordin religios. Cine va ieşi victorios din înfruntarea între ştiinţa atotcuceritoare şi credinţa de nestrămutat? Arthur C. Clarke tratează probleme etice esenţiale în acest roman cu adevărat vizionar, a cărui temă a fost deja studiată temeinic în lumea ştiinţifică.

Recenzie: Fântânile paradisului - știință versus religie
de Ghanda

Nu știu foarte multe despre viața lui Artur C. Clarke, însă cred că ar fi fost un profesor extrem de bun. Cel puțin asta e senzația mea după ce termin un roman scris de el. Stilul lui e ușor de urmărit, capitolele sunt scurte și oferă exact informați...

citește mai mult

Vă recomandăm şi