• Talentatul domn Ripley

Talentatul domn Ripley

Patricia Highsmith

Preţ: 29 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
„Subversivitatea autoarei constă în faptul că îl face pe cititor complice cu logica rece a lui Ripley.“ Daily Telegraph (UK)

După o copilărie marcată de moartea ambilor părinţi şi de experienţele traumatizante trăite alături de o mătuşă care îl umileşte, Tom Ripley devine un tânăr anxios, cu o sexualitate incertă, care îşi câştigă existenţa în New York punând la cale diverse fraude fiscale şi luându-şi identităţi false. Atunci când magnatul Herbert Greenleaf îl roagă pe Tom să meargă în Italia pentru a-l convinge pe fiul său, Dickie, să se întoarcă acasă, el acceptă fără ezitări. Ajuns acolo, Tom este vrăjit de personalitatea lui Dickie, însă fascinaţia lui se transformă treptat în ataşament bolnav, apoi în dorinţa obsesivă a tânărului de a deveni chiar persoana pe care o adoră. Iar de aici până la crimă ar putea fi doar un pas.


„Highsmith a creat o lume aparte – un univers claustrofobic și irațional în care pătrundem de fiecare dată cu sentimentul că pericolul ne pândește chiar pe noi.“ Graham Greene


„Fascinant... Un roman nerecomandat celor care se pierd ușor cu firea.“ Washington Post Book World

 


Vă recomandăm şi